Opzet van het docentendeel
Het docentendeel van de website is gesplitst in een openbaar en een besloten deel. Je bevindt je nu op het openbare gedeelte van de site. Via de buttons aan de linkerkant geeft de daar gepresenteerde inhoud een korte vooruitblik op wat je in het besloten deel kunt verwachten.
Het besloten deel van de site is bestemd voor docenten die Begin met Bridge als lesmethode gebruiken. Daar is achter alle buttons de volledige informatie actief. De handleiding bevat een schat aan lesschetsen, diagnostische toetsen, meeschrijfbladen, Powerpoints en ondersteunend lesmateriaal zoals tafelpuzzels en oefeningen die tijdens de les uitgevoerd kunnen worden (individueel, in tweetallen of in viertallen). Samen met de andere onderdelen kan iedere docent hiermee zijn eigen lesprogramma samenstellen.
Met onderstaande button kun je, mits in het bezit van een password, inloggen.

Het password is hoofdletter gevoelig. Als inloggen niet lukt, moet in de browser (Explorer, Firefox, Chrome, etc.) de beveiliging van de internetverbinding worden aangepast. De nodige informatie hoe dat te doen bij Explorer vind je in onderliggend document.

5-hoog in het bridge-onderwijs
Al een jaar of 40 wordt door de in Nederland opgeleide docenten met veel succes lesgegeven met een zo natuurlijk mogelijk biedsysteem. Dit houdt bijvoorbeeld in dat we openen op 4-kaarten. Er is een beweging gaande om al vanaf het prille begin 5-hoog in te voeren. Onze visie daarop is weergegeven in de onderliggende nieuwsbrief en tevens de reactie van Roelof Santing (een gerenomeerde bridgedocent) op de nieuwsbrief.
Er zijn echter diverse docenten die meteen na de beginnerscursus met vijfkaart hoog aan de slag willen. We hebben die wens gehonoreerd door bij deel 2 twee cursussen aan te bieden. De ene is geschikt voor ACOL/alles vierkaart, de andere voor vijfkaart hoog. Beide cursussen omvatten al het bekende lesmateriaal, dus PowerPoints, voorbeelden, oefeningen, toetsen en oefenspellen.

Oefenspellen
In het docentendeel tref je per les acht oefenspellen aan. De cursisten kunnen in hun deel van de website soortgelijke oefenspellen vinden, zodat zij ook na de les het geleerde in praktijk kunnen brengen. Voor bridgedrives gedurende de cursus zijn extra spellen beschikbaar. Wij houden ons overigens aanbevolen voor van commentaar voorziene extra oefenspellen.

Docentenmateriaal 'Verder met Bridge'
Verder met Bridge bestaat uit 30 hoofdstukken. Die zijn uitgewerkt in evenzovele lessen. Dit materiaal is via een andere toegangscode dan het materiaal bij de delen 1 en 2 bereikbaar. Om een beeld te geven is het lesmateriaal van twee hoofdstukken beschikbaar. Klik daarvoor op de onderstaande button.

Password
Voor het aanvragen van een password kun je Sietze van der Honing benaderen. Dit is ook het adres voor het inzenden van oefenspellen of communicatie daarover. Docentenreacties
Wij stellen het erg op prijs als docenten die gebruik (willen) maken van het lesmateriaal ons hun opmerkingen en aanvullingen mailen.